Vaktelegg

Vaktelegg
Vaktelegg

Vi har flinke vaktelhøner som produserer egg, langt flere enn vi greier å spise selv. Disse selger vi gjerne til deg. Om du ikke kjenner vaktelegg fra før så er kort versjonen at disse har et meget høyt næringsinnhold, smaken kan oppfattes som "fyldigere" til ganske likt vanlige hønseegg, er ca 1/5 av størrelsen til et vanlig egg, og kan brukes til nøyaktig det samme som de egg du er vant til.

Vi selger 12 egg for Nok 39,-  

Ta kontakt via Facebook for bestilling. Vi har også |sakser til å åpne de rå eggene enkelt. Kniv kan brukes.

Vi selger egg som ikke er vasket. Dette for at eggene skal holde best mulig kvalitet. Vi sorterer og kontrollerer alle egg vi selger. Skulle det allikevel dukke opp egg med rusk/skitt på så er egget fortsatt helt trygt å bruke. 

Våre vaktler går i store gode avdelinger som i best mulig grad ivaretar vaktelens naturlige behov med tilgang på gjemmesteder og sand-bad. De har også god tilgang på naturlig lys. 

Økologiske vaktelegg eksisterer ikke i Norge da denne tittelen er regulert. Vi håper naturligvis på en endring av dette regelverket når den tiden kommer. I mellomtiden forer vi våre vaktler i økende grad med  økologisk for. De først første ukers levetid fores de ikke-økologisk på grunn av proteinbehovet. 

Et lite søk på Internett gir deg mye informasjon om vaktelegg med næringsinnhold, gode oppskrifter du kan bruke og ideer til dekorasjoner.

https://www.facebook.com/etkoseligsmaabrukiaasbygda/

Vi er naturligvis registrerte produsenter i Mattilsynet og med ansvarsforsikring for virksomheten.

Overnatting

Vi leier ut gammelstua vår. Om du føler for et kort eller lenger opphold er helt opp til deg. Her bor du godt og stille langt inne i skogen i et tømmerhus på 200+ år. Stua er god og varm om vinteren, sval om sommeren. Eget bad med dusj/wc finner du i nabo huset, ca 10 meter unna. 

All Booking går via AirBnB. Klikk på link under. Mange bilder her.

https://www.airbnb.no/rooms/10386704?location=%C3%85dalsbruk%2C%20Hedmark%2C%20NO&guests=1&adults=1&s=YYThhsau